Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η τελική ευθεία για τις εκλογές στα πρωτοσέλιδα

Τα βασικά προαπαιτούμενα μέτρα και οι ρυθμίσεις για να συνεχισθεί η ροή του νέου δανείου, η τελική ευθεία για τις εκλογές και η διαφθορά στο Δημόσιο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

Η τελική ευθεία για τις εκλογές στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Οι μαφίες της διαφθοράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη λεηλασία του Δημοσίου. Αποκάλυψη: Παλάτια στο κύμα με μισθούς του ΙΚΑ. Μέσα στο 2011: Πλιάτσικο 20 εκ. υπέρ... Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη. Μετά τους ελέγχους: 3.500 τυφλοί (και βλέπουμε...) βρήκαν το φως τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Αγγλοι για πετρέλαια, Αμερικανοί για Δ.Ν.Τ., Γερμανοί για τρόικα διεκδικούν μερίδιο από την κομματική πίτα που θα προκύψει".

Η εφημερίδα γράφει "εκλογές στην Ελλάδα αλλά με στόχο και ενδιαφέροντα άλλα Συμφέροντα διαφόρων Κρατών τα οποία διαχειρίζονται, απροκάλυπτα, οι Πρεσβείες τους που βρίσκονται στην Αθήνα σε βασική και καθημερινή συνεννόηση με τα Υπουργεία Εξωτερικών. Αμεσο ενδιαφέρον για την Κομματική Πίτα...".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ασπίδα στο νέο εργασιακό".

Η εφημερίδα τονίζει "προστατευθείτε από τα θολά σημεία. Οι τυχεροί και οι άτυχοι του νέου νόμου. τι γίνεται με τις κλαδικές συμβάσεις".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "3ο Μνημόνιο από Βενιζέλο-Σαμαρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κοινωνικό κραχ με το PSI «Μισθοί Βουλγαρίας», αλλά και νέο πακέτο περικοπών ύψους 11,4 δισ. ευρώ (αμέσως μετά τις εκλογές) έχουν συνυπογράψει με την τρόικα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Δραματική εκτίναξη της ανεργίας".

Η ΕΠΟΧΗ: "Φοβούνται ότι δεν φοβίζουν πια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επαύριο της «επιτυχίας» του PSI, της θεωρούμενης εθνοσωτήριας συμφωνίας για κούρεμα και νέο δάνειο, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε το κλίμα για τους αρχιτέκτονες του μνημονίου, αλλά αντίθετα χειροτέρεψε. Και καθώς δεν έχουν κανένα επιχείρημα να στηρίξουν την πολιτικής τους το μόνο που τους μένει είναι η κατατρομοκράτηση των πολιτών μη και ψηφίσουν αλλιώς και καταρρεύσουν... τα πάντα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκρυβεί ο αδιόρατος φόβους τους ότι, πλέον, τα λόγια τους δεν φοβίζουν".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει τις απολύσεις από το Δημόσιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«ακόμη και αν βελτιωθεί η είσπραξη φόρων, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τα δύσκολα προβλήματα από την πλευρά των δαπανών, όπως το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών που δεν ωφελούν κανέναν και τη μείωση του πολύ μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων»".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "4 «χαράτσια» για το ίδιο ακίνητο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, ειδικό τέλος 2012, είναι τα ραβασάκια που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, που φέρνει και αύξηση αντικειμενικών αξιών".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Προσφυγή και πάλι σε εκλογές αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει αυτοδυναμία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πανίσχυρα λόμπι που συνδέονται με την τρόικα επιχειρούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, στην προσπάθειά τους να θέσουν σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας τον Αντώνη Σαμαρά και να προωθήσουν τα σχέδιά τους για κυβέρνηση τεχνοκρατών απόλυτα ελεγχομένη από τα ξένα κέντρα αποφάσεων".

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το αληθινό πρόσωπο του επίδοξου σωτήρα. Τα εγκλήματα (από το 1993) του Βενιζέλου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πάμπλουτος εκλεκτός του συστήματος που εκλέγεται σήμερα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απ΄όπου κι αν πέρασε άφησε την καταστροφική του σφραγίδα: Από την κραιπάλη της Ολυμπιάδας το 2004 στις «μαύρες τρύπες» του υπουργείου Πολιτισμού και στα παιχνίδια με τον περιβόητο... Μπατατούδη".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ κόντρα στη δανειακή σύμβαση την Τρίτη 20 Μάρτη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την Τρίτη 20 Μάρτη η Βουλή συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο για το λαό. Γυρνάνε στο Μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ. Ολα για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και στη δύναμη της λαϊκής πάλης, μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και να χαράξουμε το μέλλον προς όφελος των εργαζομένων".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Τι ετοιμάζονται να αρπάξουν ακόμη από τις τσέπες μας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την προσφιλή τακτική «ας πληρώσει το λογαριασμό ο επόμενος» τα δύο μεγάλα κόμματα κατέληξαν σε ένα παρόμοιο συμπέρασμα και για το νέο μεγάλο πακέτο μέτρων: «ας το αποφασίσει ο επόμενος». Δεν είναι και λίγα όσα θα πρέπει να αποφασισθούν το καλοκαίρι, όπου σας το υπογράφουμε θα ζήσουμε ξανά στο σίριαλ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Τρελοί μισθοί σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις του ελληνικού λαού έχουν καταβαραθρωθεί, τα δύο μεγάλα κόμματα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις υψηλότατες αποδοχές του στενού πυρήνα των ηγετικών ομάδων τους".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Λαϊκισμός Vs ρεαλισμού".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και σπάνιες ιδιομορφίες αναμένεται να στιγματίσουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, για την οποία δειλά-δειλά έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται όλα τα κόμματα, παλαιά, νεότερα και εντελώς νεότευκτα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την τελική κρίση των πολιτικών ενώπιον της κάλπης".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Κάλπες αγωνίας (και διχασμού;)".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το σίγουρο είναι ότι η χώρα εισήλθε σε άτυπη προεκλογική περίοδο σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης. Το οποίο μπορεί να ενταθεί όταν θα γνωστοποιηθεί ο κατάλογος των μέτρων και των ρυθμίσεων που θα χρειασθεί να λάβει η επόμενη κυβέρνηση τον προσεχή Ιούνιο".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ντοκουμέντα-φωτιά για τη χρεοκοπία!".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από το 2008 είχαν ειδοποιηθεί Καραμανλής και Παπανδρέου για το τσουνάμι από τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Στο κενό τα γκάλοπ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι 7 στους 10 αρνούνται ν' απαντήσουν. Φοβούνται οι εταιρείες ότι λόγω της ρευστότητας θα βγουν αναξιόπιστες. Με την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο έλεος των φημών θα είναι οι πολίτες".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Νέα Δημοκρατία: Γεμάτες λίστες. ΠΑΣΟΚ: Αδειες κάλπες".

Η εφημερίδα σημειώνει "Νέα Δημοκρατία: τα 460 ονόματα των υποψηφίων που βρίσκονται στα χέρια του Σαμαρά. Η μετωπική με το ΠΑΣΟΚ και η στρατηγική για την αυτοδυναμία. ΠΑΣΟΚ: συντροφικά μαχαιρώματα στον Βενιζέλο από άσπονδους εχθρούς και φίλους. Ιπποκράτους και Παπουτσής υπονομεύουν την εκλογή, «λευκή απεργία» από Λοβέρδο και Αννα".

Realnews: "«Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για ωμή παρέμβαση στα στοιχεία του ελλείμματος τον Οκτώβριο του 2009 καταγγέλλει τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης. «Ηταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία και μου ανήγγειλε ότι θα τα αλλάξει», λέει αναφερόμενος στον τότε «τσάρο»".

FREE SUNDAY:" Οι ναυαγοί του δικομματισμού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πολιτική διαχείριση της κρίσης του δικομματισμού αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη για τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά. Στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τη συγκριτική θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενόψει των βουλευτικών εκλογών χρησιμοποιούν μια επιχειρηματολογία που αναδεικνύει, σε τελική ανάλυση, τις ευθύνες του δικομματισμού για το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και προκαλεί την αρνητική αντίδραση των περισσότερων πολιτών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αυστηρό καθεστώς ποινών για λαθρεμπόριο καυσίμων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές αλλαγές στο σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης καυσίμων δρομολογεί η κυβέρνηση με τη θέσπιση σειράς μέτρων με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου. Τα μέτρα αυτά θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα και θα μετατρέπει το λαθρεμπόριο καυσίμων σε κακούργημα, που θα διώκεται με τις ποινικές ρήτρες που προβλέπει ο νόμος για το «ξέπλυμα χρήματος»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Βροχή μέτρων και ρυθμίσεων λίγο πριν, λίγο μετά τις κάλπες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "περισσότερες από ογδόντα (!) βασικές προαπαιτούμενες δράσεις θα πρέπει να ολοκληρώσει η Ελλάδα μέσα στο κρίσιμο προεκλογικό/μετεκλογικό διάστημα του δευτέρου τριμήνου του έτους, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η χρηματοδοτική ροή του νέου δανείου και η ελληνική οικονομία να συνεχίζει να ελπίζει ότι θα βγει από την κρίση".




Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.