Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Τα παιδιά κατέχουν τεχνολογικές γνώσεις ενηλίκων

Σύμφωνα με την εταιρεία AVG, ένα μέσο 11χρονο παιδί κατέχει τεχνολογικές γνώσεις ενήλικα. Με άλλα λόγια, είναι σε θέση να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εργασία στον υπολογιστή, όπως π.χ. να «σερφάρει» στο διαδίκτυο, γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί τα gadget τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα ευκολότερα απ’ ότι ένας ενήλικας.

«Τεχνολογικά πάντα μιλώντας, τα σημερινά παιδιά μας βγάζουν το καπέλο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της AVG, JR Smith.

Το θέμα είναι ότι συχνά οι γονείς δεν το γνωρίζουν αυτό. Συγκεκριμένα σε έρευνα της Digital Diaries, μόνο το 7% των γονέων δηλώνει ότι γνωρίζει περισσότερα απ’ το παιδί του.

Οι αποκαλύψεις της AVG φέρνουν στο φως στοιχεία και για την ανατροφή των παιδιών στις αναπτυγμένες χώρες. Φέτος, η εταιρία κυκλοφόρησε μια έρευνα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα παιδιά των δυτικών χωρών λαμβάνουν περισσότερα τεχνολογικά εφόδια έναντι άλλων.

Συγκεκριμένα, το 58% των παιδιών στις ηλικίες 2-5 είναι σε θέση να παίξει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, αλλά μόνο το 52% γνωρίζει πώς να κάνει ποδήλατο. Και ενώ το 63% γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, μόνο το 20% ξέρει να κολυμπάει και το 11% να δένει τα παπούτσια του!

Ωστόσο, η υπερβολική χρήση του υπολογιστή από τα παιδιά μπορεί να φανεί επιβλαβής στο μέλλον. Αν και οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους πληθύνουν συνεχώς, οι γονείς φαίνεται να μην τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Σύμφωνα με την AVG, το 72% των γονέων υποστηρίζει πως επιτηρεί το παιδί του κατά την ενασχόλησή του με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο, το 41% των γονέων αφήνει το παιδί του να έχει τον υπολογιστή στο δωμάτιό του, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δυνατότητα επιτήρησης από τους γονείς.

Επιπλέον, το 62% των γονέων επιτρέπει στο παιδί του -ηλικίας από 10 έως 13- να συνδέεται με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αν και το Facebook επιτρέπει τη χρήση της ιστοσελίδας του από άτομα ηλικίας 13 και άνω.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.