Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλία: Μέτρα λεηλασίας 30 ΔΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΥΓΜΟΥΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ» ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Πρωτοφανή μέτρα – «μαμούθ» δημοσιονομικής λιτότητας ενέκρινε η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υπό το Μάριο Μόντι. Η Ρώμη έβαλε μπροστά αύξηση των φόρων, αλλαγές στις συντάξεις και μειώσεις δαπανών σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει 30 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στην οικονομία μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Το πακέτο ανακοινώθηκε μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο για να προλάβει αρνητικές αντιδράσεις των αγορών τη Δευτέρα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μειώσεις στο κόστος εργασίας και δράσεις για να μπουν στην αγορά απασχόλησης οι νέοι και οι γυναίκες. Επιπλέον, το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης: των ανδρών θα ανέβει στα 66 και των γυναικών στα 62 μέχρι το 2018. Παράλληλα, θα πρέπει να συμπληρώνουν 42 και 41 χρόνια εισφορών αντίστοιχα! Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μέχρι το 2013, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% στο δεύτερο μισό του 2012.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο καθώς η υπουργός Πρόνοιας, Έλσα Φορνέρο, ξέσπασε – με γενναία δόση θεατρικότητας - σε λυγμούς ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για τους συνταξιούχους. «Αναγκαστήκαμε…και μας στοιχίζει πολύ ψυχολογικά… ζητούμε…» ψέλλισε η Φορνέρο χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει την πρότασή της και σκούπισε τα δάκριά της. Συνέχισε ο κ. Μόντι λέγοντας: «Ζητούμε θυσίες». Επιπλέον, Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και διασκεδασμού των εντυπώσεων, ο ίδιος ο Μ. Μόντι δήλωσε ότι θα επιστρέφει στο κράτος τον μισθό που αντιστοιχεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών!

Οι πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης Μόντι για την οικονομία μιλούν για πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,4-0,5% το 2012 και μηδενική ανάπτυξη το 2013.
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.