Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Σήκωσαν" την Εθνική Πινακοθήκη μέσα σε 7 λεπτά! - Ποιά είναι τα έργα που έκαναν φτερά


Ένας ανεκτίμητος Πικάσο, ένας πίνακας του ολλανδού Μοντριάν και ένα σχέδιο του Μονκάλβο, έκαναν φτερά μέσα σε λίγα λεπτά από το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο της Αθήνας, την Εθνική Πινακοθήκη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι διαρρήκτες μπήκαν στις 04.30΄ τα ξημερώματα και βγήκαν στις 04.37 με τρία έργα τέχνης στα χέρια τους. Προσπάθησαν να πάρουν και τέταρτο, αλλά τους έπεσε και δεν έσκυψαν καν να το σηκώσουν.

Σε αυτά τα 7 λεπτά αλώνισαν το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, αφού πρώτα απενεργοποίησαν τον συναγερμό, παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου (μπαλκόνι) και μπήκαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης.

Tότε, πήραν τρία έργα με τον κλασικό τρόπο. Τα έβγαλαν δηλαδή από τις κορνίζες τους.

Πήραν:

- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι. Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.






- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού.
Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη.





- Ένα έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 Χ 16,8 του Ιταλού Guglielmo Caccia ( Moncalvo) και απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και τα σύμβολα του πάθους. Το έργο απετέλεσε δωρεά το 1907 του Γρηγορίου Μαρασλή προς την Εθνική πινακοθήκη.





Την ώρα που οι δράστες ήταν μέσα στην Πινακοθήκη ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων. Ο φύλακας έτρεξε προς τα εκεί, εντόπισε τον ένα δράστη και τον καταδίωξε.
Τότε ήταν που ο δράστης εγκατέλειψε ένα επίσης σημαντικό πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian, που απεικονίζει ένα τυπικό αγρόκτημα.

Πως έπαιξαν με τον συναγερμό

Το βράδυ της Κυριακής και λίγο πριν τις 8 οι δράστες "έπαιξαν" για λίγο με τους φύλακες της Πινακοθήκης.

Στις 19.58΄ απενεργοποίησαν δέσμη συναγερμού και παραβίασαν μπαλκονόπορτα, χωρίς όμως να την ανοίξουν, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ο συναγερμός. Ο φύλακας έλεγξε τον χώρο, αλλά δεν είδε ίχνη διάρρηξης.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και άλλες φορές σε άλλα σημεία του κτιρίου. Αυτό πάντως δεν στάθηκε ικανό να κινήσει τις υποψίες του φύλακα....


Πηγή www.newsit.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.