Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

«Κλειδώνει» μέσα στην ημέρα το πρόσωπο Ποιος είναι ο άνθρωπος που συζητούν για νέο πρωθυπουργό


Το όνομα του Βασίλειου Σκουρή, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, έπεσε στο «τραπέζι» τις τελευταίες ώρες για τη θέση του νέου πρωθυπουργού στη μεταβατική κυβέρνηση।


Ο κ. Σκουρής είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη πρόεδρος θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχει από το 2006 τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε νομικά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου το 1970, ενώ είναι διδάκτωρ Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου το 1973. Μάλιστα ήταν και υφηγητής κατά την περίοδο 1972-1977, ενώ διετέλεσε καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στα Πανεπιστήμια του Μπίλεφελντ το 1978, αλλά και της Θεσσαλονίκης το 1982.

Συμμετείχε στις υπηρεσιακές κυβερνήσεις το 1989 (κυβέρνηση Γρίβα) αλλά και το 1996 (κυβέρνηση Σημίτη) ως υπουργός Εσωτερικών. Διετέλεσε για μία τετραετία μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1983 έως το 1987. Επελέγη για τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου Θεσσαλονίκης από το 1997, ενώ το διάστημα 1992-1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Και το βιογραφικό του δε σταματά εδώ, καθώς ο Βασίλης Σκουρής ήταν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Ερευνών από το 1993 έως και το 1995, του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δικαίου από το 1995, του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών από το 1995 έως το 1996 και του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών (1997-1999).

Εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής το 1998 και από τις 8 Ιουνίου 1999 είναι δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στις 7 Οκτωβρίου 2003 επελέγη για τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το 2006 και το 2009 ανανεώθηκε η θητεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.