Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Έμαθε να διαβάζει στα 92 και στα 98 έγραψε και βιβλίο!


Θαυμασμό προκαλεί το κατόρθωμα του καπετάνιου James Henry, που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 92 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 98. Tόσα χρόνια κανείς δεν κατάλαβε ότι είναι αγράμματος.
Μέχρι που έγινε 92 ετών ο καπετάνιος Τζέιμς Χένρι δεν έμαθε ποτέ να διαβάσει.
Ούτε, όμως, το παραδέχθηκε και ποτέ. Όταν έβγαινε για φαγητό, κοιτούσε τον κατάλογο και μόλις κάποιος έδινε παραγγελία έλεγε:
"Α, ναι, καλό είναι αυτό, θα το πάρω και εγώ". Όταν ερχόταν η ώρα του λογαριασμού, πριν προλάβει να αφήσει την απόδειξη ο σερβιτόρος του έλεγε: "Πείτε μας, τι σας χρωστάμε".
Πριν από έξι χρόνια έμαθε ότι ο Τζορτζ Ντόσον έμαθε γράμματα σε ηλικία 98 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 101 και είπε: "Θα το κάνω και εγώ". Συγκλονισμένος από τον χαμό της γυναίκας του, σταμάτησε την προσπάθεια, αλλά τα τελευταία χρόνια ξαναξεκίνησε να διαβάζει, αλλά και να γράφει το βιβλίο του. Πέρασε ώρες ολόκληρες με ένα λεξικό στο χέρι, αναζητώντας τις σωστές λέξεις, ενώ σημαντική βοήθεια είχε από έναν συνταξιούχο δάσκαλο φίλο του.
Συγγραφέας ετών 98 από sunshine_i
Στο βιβλίο "In A Fisherman's Language", το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του, διηγείται τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε στη θάλασσα, αλλά και τον θάνατο ενός φίλου του ψαρά.
Πηγή periergaa.blogspot.com
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.