Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σπουδαίοι Έλληνες επιστήμονες του 2011


Επειδή Ελλάδα το 2011 δεν ήταν μόνο αυτοί που την ξεπούλησαν και την πρόδωσαν, ας δούμε και
αυτούς που επαλήθευσαν την έννοια "Έλληνας".
Επιστήμονες, τεχνοκράτες, κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων που μέσα στο 2011 διακρίθηκαν είτε για κάποιο επίτευγμά τους ή βραβεύθηκαν για τα έργα ή και τη συνολική προσφορά τους!
1. δρ. Δ. Δουγένης («Εξέχων Επιστήμονας στην καρδιοθωρακική χειρουργική για το 2011» από το International Research Promotion Council).
2. δρ. Π. Καρκατσούλης (Διεθνές Βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης).
3. Ι. Παράσχης Εκλέχθηκε πρόεδρος κόσμου κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.
4. δρ. Μ. Καμβυσέλης (επιστημονικό βραβείο «Νίκη 2011»).
5. δρ. Κώστας Γραμμένος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο, διευθυντής του Τμήματος Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Cass του ίδιου πανεπιστημίου και ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών.
6. δρ. Ι. Μ. Ασλανίδης (Βραβείο συνολικής προσφοράς στην Οφθαλμιατρική στον Δρ. Ιωάννη Μ. Ασλανίδη MD, PhD, F.R.C.Opth, MBA, από το Royal College of Ophthalmologists της Μεγάλης Βρετανίας, του οποίου είναι πλέον αναγνωρισμένος Εταίρος. Είναι η 3η βράβευση για τον Έλληνα οφθαλμίατρο - χειρουργό τα τελευταία 4 χρόνια!).
7. δρ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ (βραβείο Descartes για τον Ηλιακός Αντιδραστήρας Υδρογόνου HYDROSOL)
8. Ν. Βαρβάρης (Ψηφίστηκε ως ο «Καλύτερος Δήμαρχος της Αυστραλίας»).
Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Bραβείο «Καλύτερης
Δημοσίευσης» για την έρευνα πάνω στην Έγκαιρη Διάγνωση της Υπέρτασης)
9. δρ. Νίκος Αλαμάνος, υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας των Βασικών Αρχών του Σύμπαντος (IRFU) της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (CEA), από το 2007.
10. 4 νέοι σπουδαίοι Ελληνες Επιστήμονες:
Ζωή Λυγερού, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (ασφάλεια των ψηφιακών αρχείων).
Γεώργιο Βασιλικογιαννάκη, διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (συνθετικά φάρμακα).
Δήμητρα-Ισιδώρα Ρουσοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ασφάλεια ψηφιακών αρχείων).
Νίκο Χρόνη, συνεργάτη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν (μικροτσίπ-χάρτης υγείας σε χώρες του Τρίτου Κόσμου).
11. δρ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης. Από το 1983 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος σε όλα τα Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας! Πρόκειται για μια διεθνή αυθεντία σε θέματα δυσλεξίας, στη διάσπαση προσοχής και στην οφθαλμοκίνηση. Είναι ο εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας…
12. δρ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος! Δικαιώνονται πανηγυρικά οι πρωτοποριακές μέθοδοι αποασυλοποίησης ψυχικά ασθενών που έθεσε σε εφαρμογή στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και η μεταφορά τους σε τοπικές κοινωνίες! Τα συμπεράσματα που προκύπτουν μπορούν να βρουν εφαρμογή σε όλες τις χώρες του κόσμου, κυρίως όμως να βοηθήσουν στην αλλαγή της αντιμετώπισης των ασθενών...
13. δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου. Ανακηρύχθηκε «Καλύτερη νέα Ερευνήτρια για το 2011» από
το 17ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
14. Ελληνες Αεροπόροι (Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος TLP (Tactical
Leadership programme) οι ελληνικές ομάδες 340 και 343 Star κατατρόπωσαν όλους τους «εχθρούς» τους).
15. δρ. Δ. Χριστόδουλου («Επάξια το βραβείο Shaw στον Έλληνα επιστήμονα και τον συνεργάτη του Ρίτσαρντ Χάμιλτον* για το έργο τους στις Μη Γραμμικές Διαφορικές Εξισώσεις, στις γεωμετρίες Lorenz και Riemann, καθώς και στις εφαρμογές των εξισώσεων αυτών στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και την Τοπολογία», το σκεπτικό του ιδρύματος Shaw!).
16. Η ελληνική επιστημονική ομάδα, όπως φαίνεται, διαπρέπει στο εξωτερικό και τα καλά νέα
γίνονται γρήγορα γνωστά σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Harvard, εφηύραν δύο νέα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου του ήπατος και του παγκρέατος, με την τεχνολογία της βιοπληροφορικής και της βιομηχανικής.
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.