Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Πόσες ιστορίες διεφθαρμένων και ατιμώρητων δημοσίων υπαλλήλων θα ακούσουμε ακόμα;


- Παύση τριών μηνών σε δικαστική υπάλληλο με καταθέσεις περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ
- Απαλλάχθηκε από το πειθαρχικό προϊστάμενος πολεοδομίας με αδικαιολόγητες καταθέσεις 350.000 ευρώ
- Υπάλληλος υπουργείου με καταθέσεις 9 εκατομμυρίων βγήκε και στην σύνταξη!

Το λιγότερο προβληματική, αποδεικνύεται η μέχρι πρότινος διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά δημοσίων υπαλλήλων από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αυτό, αποδεικνύεται από περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Έγγραφο του ειδικού γραμματέα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται σε 13 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που ερευνήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών και ενώ διαπιστώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές, σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι έπεσαν στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά όργανα, στα οποία εναπόκειται εντέλει η επιβολή κυρώσεων.

Παύση τριών μηνών

Στο έγγραφο αναφέρεται περίπτωση δικαστικής υπαλλήλου, η οποία είχε οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ. Η συγκεκριμένη δικαστική υπάλληλος κατείχε, μόνη ή και με το σύζυγό της, το σύνολο μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετείχε και στη διοίκησή της.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει, από τον περασμένο Δεκέμβριο, παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από το Πενταμελές Δικαστικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τα αποδιδόμενα σε αυτήν πειθαρχικά αδικήματα και όπως σημειώνεται στο έγγραφο, προβλέπεται ακόμη και οριστική παύση σύμφωνα με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων. Προκύπτει πάντως ότι, το 2010, με δύο παλαιότερες αποφάσεις του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επιβλήθηκε στην συγκεκριμένη υπάλληλο η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών, για την άσκηση καθηκόντων διοίκησης στην ανώνυμη εταιρεία.
Προκύπτει επίσης ότι η αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία έχει διαβιβαστεί σχετική έκθεση, ενημέρωσε ότι αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ολοκληρώσει τις ενέργειες της εντός διμήνου από τη γνωστοποίηση της έκθεσης, ως όφειλε και ζήτησε παράταση της προθεσμίας.

Απαλλάχθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Προϊστάμενος Πολεοδομίας Δήμου στο Νομό Αττικής εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 353.971,60 ευρώ. Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη αλλά απαλλάχθηκε από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Κατά της απαλλακτικής απόφασης, ασκήθηκε ένσταση από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και εκκρεμεί ενώπιον του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου. Για την υπόθεση αυτή, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έχει διενεργηθεί από το Σώμα Επιθεωρητών και σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Δεν συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο

Ο πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις συνολικού ύψους 88.200 ευρώ, έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο από 3.6.2011, αλλά αυτό δεν συνεδριάζει και η υπόθεση εκκρεμεί.

Τον απάλλαξαν με αδικαιολόγητες καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ

Πρώην Δασάρχης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 1.014.701,40 ευρώ, απαλλάχθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, σε βάρος του όμως ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Είχε καταθέσεις 8,9 εκατομμύρια αλλά πρόλαβε να βγει σε σύνταξη

Υπάλληλος υπουργείου στην Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν καταθέσεις 8.923.506,59 ευρώ που δεν αιτιολογούνται, συνταξιοδοτήθηκε, πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου της περιουσιακής του κατάστασης. Κατά του υπαλλήλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Αντί πειθαρχικής ποινής απολύθηκε λόγω σωματικής ανικανότητας

Σε υπάλληλο Πολεοδομίας στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 61.967,10 ευρώ. Παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αναβλήθηκε η εξέταση της υπόθεσης για ένα έτος και πριν την παρέλευση του χρόνου αυτού, ο υπάλληλος απολύθηκε λόγω σωματικής ανικανότητας. Κατά του υπαλλήλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Με καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ, έπεσε στα «μαλακά», με 10 ημέρες πειθαρχική ποινή

Σε τελωνειακό υπάλληλο, που εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή 10 ημερών! Καταδικάστηκε όμως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών, τον περασμένο Μάιο.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπετενιώτη, που ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες κατά επίορκων υπαλλήλων.

Για ακόμα μια φορά όμως αρκούμαστε σε διαπιστώσεις και ΟΛΟΙ εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε τα σπασμένα για εκείνους έκαναν και κάνουν απ' ότι φαίνεται πάρτι στις πλάτες μας.

Καλό θα ήταν, την επόμενη φορά που θα γίνει κάποιος τέτοιου είδους απολογισμός να αναφερθεί με τις ίδιες λεπτομέρειες, πόσες από τις καταθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί και πόσες από τις περιουσίες που έκαναν όλοι αυτοί οι λήσταρχοι του δημοσίου χρήματος δεσμεύθηκαν.

O βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, που έφερε και το θέμα στην Βουλή, απευθυνόμενος στον προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδη, ρώτησε για ποιο λόγο «δεν κατάσχονται αμέσως τα χρήματα, που αδικαιολογήτως κατέχουν οι εν λόγω υπάλληλοι;».

Ο κ. Νικολούδης εξήγησε ότι οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε κατάσχεση, μόνο εάν αποδειχθεί ότι τα χρήματα αποτελούν εγκληματικό προϊόν. Παράλληλα, είπε ότι «θα ξεκινήσει έρευνα και εφόσον αποδειχθεί ότι τα εκατομμύρια που έχει στην τράπεζα τα πήρε από την υπηρεσία, τα έκλεψε, τότε τα κατάσχουμε»

Πηγή www.newsit.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.