Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τρόικα: Ζητά να καταργηθεί και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ


Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε από τα "χαστούκια"... Η Τρόικα το γύρισε τώρα, το έργο... α λα ελληνικά, στο θέμα της φορολογίας. Με απλά λόγια, τι μας ζητούν; Να αποχαιρετήσουμε ακόμη κι αυτό το πενιχρό ποσό των 5.000 ευρώ που απέμεινε ως αφορολόγητο. Όπως πάνε τα πράγματα, όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνηθίσουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.


Έτσι κι αλλιώς, το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ είναι "δώρο-άδωρο" για τους παντρεμένους, αφού εξουδετερώνεται από το τεκμήριο διαβίωσης παντρεμένων που είναι ισόποσο των 5.000 ευρώ.

Στην πράξη και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η αδυναμία να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή οδηγεί και την Τρόικα στο διαιωνισμό των κεφαλικών φορολογικών επιβαρύνσεων. Όπως λέμε στην Ελλάδα "Εις υγείαν των κορόϊδων"!!!

Η Τρόικα ουσιαστικά ζητά ακόμη:

- μείωση στο μισό (από οκτώ σε τέσσερα, ακόμα και σε τρία) των φορολογικών κλιμακίων

- διπλασιασμό της φορολόγησης των τόκων από καταθέσεις και άλλες επενδύσεις (από το 10% στο 20%)

- αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια (επίσης στο 20%),

- καθιέρωση ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. (πιθανότατα στο 19% ή στο 21%), με ταυτόχρονη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά των προνομιακών καθεστώτων φορολόγησης, που έχουν όσοι κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Στην έκθεσή της η Τρόικα ζητά οι αλλαγές στο φορολογικό να μη μειώνουν τα έσοδα από έμμεσους φόρους, επειδή εισπράττονται πιο εύκολα από τους άμεσους!

πηγή : trelokouneli.gr
Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.