Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Απάτη στο ΙΚΑ ύψους 6 εκ ευρώ


Σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ της Αττικής πραγματοποιούν παράλληλες έρευνες οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά την αποκάλυψη της κολοσσιαίας απάτης στο υποκατάστημα της Καλλιθέας και την σύλληψη πέντε γυναικών πρώην και νυν υψηλόβαθμων υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας και των συζύγων δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού που υπερβαίνει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών μετά από πληροφορίες που δόθηκαν από την διοίκηση του οργανισμού και αφορούσαν πλαστές βεβαιώσεις και δικαιολογητικά για κοινωνικές παροχές σε ασφαλισμένους, οι οποίοι σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών συμμετείχαν στην κομπίνα, ή ακόμη και σε ανύπαρκτα πρόσωπα στα «ονόματα» των οποίων εξέδιδαν εντολές πληρωμής για επιδόματα τοκετού, λογοθεραπείες, ακόμη και …ιαματικά λουτρά.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι, ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα από το 2003, ενώ πολλές φορές εμφανίζονταν ως «δικαιούχοι» οι ίδιοι, αλλά και συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα.

Από το σύνολο της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εκτός από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους στην όλη κομπίνα μπορεί να εμπλέκονται μέχρι και 300 (!) ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Έτσι τώρα συνεχίζουν τις έρευνες όχι μόνο για να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα και να διαπιστωθεί ο βαθμός ή μη της συμμετοχής τους, αλλά παράλληλα προσπαθούν να ελέγξουν το σύνολο των υποκαταστημάτων της Αττικής, αφού θεωρούν ότι μια τόσο εκτεταμένη κομπίνα είναι πολύ πιθανό να είχε επεκταθεί και πέραν των …συνόρων της Καλλιθέας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των κατηγορουμένων στην Αττική και τη Λακωνία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 966.900 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ, τα οποία μάλιστα ήταν τοποθετημένα σε κούτα από …«πάμπερς»(!), φύλλα επιταγών συνολικής αξίας 110.000 ευρώ, 45 ατομικά βιβλιάρια διαφόρων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καρτέλες ενσήμων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, 13 σφραγίδες υποκαταστήματος του ΙΚΑ διαφόρων Τμημάτων, καθώς και φυσικών προσώπων και επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τη διάταξη της εισαγγελίας, επετράπη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, λόγω της βαρύτητας του εγκλήματος.
Πρόκειται για τους υπάλληλους του ΙΚΑ Χριστίνα Σουρίδη, Ελένη Μπουραζάκη, Χρύσα Φέρα και Χριστίνα Πατεράκη, καθώς και τους Κωνσταντίνος Καραΐσκος και Παναγιώτης Αιματίδης, ενώ αναζητείται η Μυρσίνη Θωμάκου, συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ.

Πηγή real.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.