Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

20 χρόνια φορέας του ιού HIV Magic Johnson


Πριν από δύο δεκαετίες, ο σούπερ σταρ του αμερικανικού μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον έσπασε τη σιωπή για την υγεία του - και άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της πιο επίφοβης ασθένειας. Όταν στις 7 Νοεμβρίου 1991 είπε στον κόσμο ότι ήταν φορέας του ιού HIV, ο Τζόνσον έσπασε....

πολλά ταμπού. Σήμερα, διδάσκει ένα ακόμα μάθημα. «Επειδή έχω μολυνθεί με τον ιό HIV που προκαλεί AIDS, πρέπει να αποσυρθώ από τους Λέικερς», είπε στους οπαδούς της ομάδας του το 1991. Εκείνη την εποχή, λίγοι καταλάβαιναν τι είναι το AIDS, πολύ περισσότεροι το έτρεμαν και ουδείς περίμενε να ακούσει 20 χρόνια αργότερα: «Τελικά, ήταν ευλογία».

Η αλήθεια είναι πως αν ο Τζόνσον ήξερε πόσο καλή θα ήταν η ζωή του με τον ιό, δεν θα είχε εγκαταλείψει το επαγγελματικό μπάσκετ. Ακόμα κι αν το ήξερε, όμως, δεν θα άλλαζε αυτό που έκανε για να ενημερώσει τον κόσμο γι’ αυτή την επίφοβη ασθένεια.

Το κουράγιο του εκείνη την ημέρα, σε συνδυασμό με δύο δεκαετίες δραστήριας ζωής και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, άλλαξαν για πάντα τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στον ιό και τις συνέπειές του.

«Εκείνη την εποχή ήταν η σωστή απόφαση», δήλωσε χθες, στην 20η επέτειο της αποχώρησής του από τους Λέικερς του Λος Άντζελες. «Αν ήξερα τότε όσα ξέρω σήμερα, ότι θα μπορούσα να παίζω μπάσκετ και να είμαι καλά, πιθανώς δεν θα είχα αποσυρθεί. Είμαι όμως ένας άνθρωπος που δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις του. Δεν κοιτάζω πίσω. Εϊμαι χαρούμενος, επειδή ήθελα να παραμείνω εδώ για πολύ καιρό και τα κατάφερα».

Ο Τζόνσον έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δείπνο που διοργανώθηκε επ’ ευκαιρία της επετείου του. Δεκάδες πολιτικοί, διασημότητες και αστέρες του αμερικανικού μπάσκετ συμμετείχαν, ενώ οι γιατροί του Τζόνσον είπαν πως ο 52χρονος πλέον σταρ αποτελεί υπόδειγμα εξαιρετικής υγείας.

Ενώ κάποτε έπαιρνε έως 15 χάπια αρκετές φορές την ημέρα, τώρα πια χρειάζεται λίγα φάρμακα. Σηκώνεται στις 5 κάθε πρωί για να κάνει μια σκληρή προπόνηση – περιλαμβάνει τα πάντα, από στρέτσινγκ και τρέξιμο μέχρι Τάε Μπο – και μετά πηγαίνει στο γραφείο για να ασχοληθεί με την επιχειρηματική αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει.

Ωστόσο ανησυχεί ότι η άριστη υγεία του μπορεί να ενθαρρύνει τον εφησυχασμό – και αντιμετωπίζει την επέτειό του ως μια νέα ευκαιρία για να περάσει ξανά το μήνυμα της προστασίας από τον ιό HIV, της έγκαιρης διάγνωσης και της αυστηρής θεραπείας.

«Συχνά λέω ότι είμαι καλός και κακός για την HIV λοίμωξη», είπε. «Καλός γιατί τα πηγαίνω καλά και μπορώ να βγαίνω στον κόσμο για να τον ενημερώνω και να τον ενθαρρύνω να ελέγχεται. Κακός επειδή όταν ο κόσμος με βλέπει τόσο καλά, χαλαρώνει στο όλο θέμα. Πολλοί νομίζουν πως όποιος κολλάει τον ιό, μπορεί να ζήσει για πάντα μαζί του, αλλά γεγονός παραμένει πως σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του».

Πηγή: www.onnews.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.