Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Κι όμως... έρχονται Χριστούγεννα!!!


Στον άξονα της Αριστοτέλους μέχρι την Αρχαία Αγορά αλλά και στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης θα χτυπά φέτος η «καρδιά» των Χριστουγέννων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Ηδη, ένα εντυπωσιακό καρουσέλ και ένα παγοδρόμιο τοποθετήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ εργασίες γίνονται και στους χώρους της Εκθεσης, όπου από αύριο και ώς τις 8 Ιανουαρίου ανοίγει τις πύλες του ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο με ποικίλες δράσεις.


Ο δήμος Θεσσαλονίκης δε θα στήσει φέτος το γνωστό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ούτε και το καραβάκι που αποτελούσαν σταθερά στοιχεία του εορταστικού διάκοσμου της πόλης. Η νέα διοίκηση επέλεξε ένα άλλο μοτίβο, στο πλαίσιο του οποίου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), το οποίο με τη σειρά του συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρία για τη δημιουργία θεματικού πάρκου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στον άξονα της Αριστοτέλους.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η συμφωνία προέκυψε στο πλαίσιο των επαφών και της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με επαγγελματικούς φορείς της πόλης και κατόπιν πρότασης του ΕΕΘ με τη θετική γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου. (...) Στόχος της συμφωνίας είναι η ''χριστουγεννιάτικη γιορτή'' της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη δράση που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή, να γνωρίσει την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και να προσελκύσει τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης». Ετσι ο δήμος θα επιτρέψει τη χρήση κοινόχρηστου χώρου της οδού και της πλατείας Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης έως το άγαλμα Βενιζέλου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου .Τι θα περιλαμβάνει


Στο πλαίσιο αυτό, στην πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την οδό Μητροπόλεως, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινού πλωτού δέντρου αστεριών μέσα στη θάλασσα, μικρή σκηνή για διάφορα δρώμενα, παγοδρόμιο με τρεις παγόδες, τρενάκι και καρουσέλ, εκ των οποίων ήδη έχουν στηθεί το μίνι παγοδρόμιο και το τρενάκι.


Στο χώρο πάνω από τη Μητροπόλεως, προβλέπεται η τοποθέτηση περιπτέρου – σπιτιού δράσης για δημιουργικό εργαστήριο, συστοιχία τεσσάρων δέντρων ώστε να δημιουργούν σκηνικό χριστουγεννιάτικο, καθώς και κουτιού - ταχυδρομείου από πλεξιγκλάς για τα γράμματα των παιδιών προς τον Αγιο Βασίλη. Επίσης κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν επιστύλια φωτεινά διακοσμητικά και οκτώ έως δώδεκα σπίτια τα οποία θα διατεθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.


Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα Βενιζέλου, έχει ήδη τοποθετηθεί ρόδα και σειρά έχουν ένα τρενάκι, ένα καρουσέλ και ένα περίπτερο – σπίτι δράσης. Επίσης, θα υπάρχει χώρος συναυλιών και θα γίνει μεγαφωνική εγκατάσταση για ανακοινώσεις και μουσική σχετική με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα.


Επιπλέον το Επαγγελματικό Επιμελητήριο δεσμεύτηκε κατά την παρουσίαση της πρότασης, μέσω του αναδόχου του, για το στολισμό του δημαρχιακού μεγάρου με την τοποθέτηση μιας φωτεινής βροχής – κουρτίνας και του πεζόδρομου της οδού Αγίας Σοφίας με φωτισμό τύπου οριζόντιας κουρτίνας.Στο χώρο της ΔΕΘ


Ενα χριστουγεννιάτικο πάρκο ανοίγει αύριο τις πύλες του στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης. Από αύριο ώς και τις 8 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάζουν παίρνοντας μέρος στις δράσεις που θα φιλοξενηθούν σε ένα χώρο 16.000 τετραγωνικών µέτρων, στην πλειοψηφία τους στεγασµένα και µε δυνατότητα στάθµευσης στο χώρο της ΔΕΘ.


Οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη γιγάντια χιονόσφαιρα, όπου θα χιονίζει κάθε µέρα, το στεγασμένο παγοδρόμιο, ένα πάρκο με καρουσέλ, τρενάκι του Αϊ -Βασίλη, συγκρουόµενα και πολλά ακόµη παιχνίδια. Θα λειτουργούν επίσης σπίτι του Αϊ -Βασίλη, μαγικό μονοπάτι µε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, παραμυθάδες, θεματικά εργαστήρια, χριστουγεννιάτικη αγορά με λιχουδιές και χειροποίητα είδη, σκέιτ μπορντ και παιδότοπος, μουσικές σκηνές.


Παράλληλα, ο καθένας θα μπορεί να αναγράφει την ευχή του στη μεγάλη κάρτα ευχών, µε την οποία θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί το σχετικό ρεκόρ Γκίνες. Οι δράσεις του χριστουγεννιάτικου πάρκου είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (τρία ευρώ ανά άτοµο, δύο ευρώ ανά παιδί έως 12 ετών και 2,5 ευρώ το οµαδικό), εκτός από το πάρκο παιχνιδιών και τo παγοδρόµιo.


Πηγή: www.agelioforos.gr


Αναρτήθηκε απο Γιάννης (Ναύπλιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.