Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Γκιμαράες: Η 2η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης


Η μικρή πορτογαλική πόλη Γκιμαράες μαζί με την σλοβενική πόλη Μάριμπορ μοιράζονται φέτος τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».
Η πόλη των 50.000 κατοίκων υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.
Τον 12 αιώνα ο βασιλιάς Αλφόνσος ο Κατακτητής έκανε την πόλη Γκιμαράες την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Σήμερα, σχεδόν 900 χρόνια αργότερα, η μικρή πόλη των 50.000 κατοίκων, γίνεται επίσημα στις 21 Ιανουαρίου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και μοιράζεται τον τίτλο με την σλοβενική πόλη Μάριμπορ....
Η πόλη έχει μετατραπεί σε ατελείωτο εργοτάξιο. Ο δήμαρχός της Ντομίνκο Μπρανκάσα λέει σχετικά:«Στο κέντρο της πόλης χτίζουμε ένα κτίριο για τις τέχνες και τη δημιουργία. Θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θέλουμε να είναι το σύμβολο της πόλης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας».
Στη μικρή πόλη της βόρειας Πορτογαλίας οι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν ώστε να προλάβουν να είναι όλα στην εντέλεια. Το κτίριο που αναφέρθηκε αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2012 και θα στεγάζει ατελιέ, μουσικές σκηνές και θέατρο.
Οικονομική ανάσα για την πόλη και 500 εκδηλώσεις.
Όπως δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βιτόρ Μαρκές, φιλοδοξία τους είναι να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στο πρόγραμμα και να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα:«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που θα μείνει και θα επηρεάσει και τις επόμενες γενιές. Αυτό όμως είναι δύσκολο. Το να κλείσουμε μια-δυο παραστάσεις και κανένα σόου είναι εύκολο. Αυτό το κάνει κάθε πόλη. Αυτό που είναι δύσκολο είναι να αξιοποιήσεις και να δώσεις μια προοπτική στις δημιουργικές δυνάμεις».
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.