Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς Angela Merkel και Nikola Sarkozy

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Απεστάλη στη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
comm-rep-athens@ec.europa.eu
Josι Manuel Barroso Πρόεδρε της Commission ,
Herman Van Rompuy Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
σαν εκπροσώπους της γραφειοκρατίας της ΕΕ ,
αλλά κυρίως στην Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel
και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Nikola Sarkozy.


Στην Ελλάδα δέκα χρόνια μετά βιώνουμε μία τεράστια κρίση χρέους μοναδική σχεδόν για τα παγκόσμια δεδομένα και βαθύτατη ύφεση που εξαθλιώνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
To Euro είναι μία από τις βασικές αιτίες αυτής της οικονομικής κατάρρευσης , όχι βέβαια η κυριότερη.
Παρόλα αυτά τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το Euro.
Αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες και άλλοι λαοί της Ευρώπης επένδυσαν πολλά στην Ενωμένη Ευρώπη για την ευημερία και την ασφάλειά τους και παρότι περνούν εξαιρετικά δύσκολες ώρες δεν θεωρούν ότι είναι προτεραιότητά τους η έξοδος από το κοινό νόμισμα.
Επαναλαμβάνοντας χιλιοειπωμένα και αυτονόητα αξιώματα σας υπενθυμίζω ότι η Ευρώπη μόνο σαν ενιαίο σύνολο 500 περίπου εκατομμυρίων πολιτών μπορεί να επιβιώσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό . Τεράστιες νέες αναδυόμενες δυνάμεις Κίνα , Ινδία , Βραζιλία μαζί με τις υπάρχουσες υπερδυνάμεις ΗΠΑ , Ρωσία θα διαγκωνίζονται για την επιβίωσή τους σε ένα απίθανα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Δυστυχώς όμως η εντελώς κοντόφθαλμη πολιτική των δύο μεγαλύτερων κρατών της ΕΕ θα οδηγήσει σίγουρα στην διάλυση της ΕΕ και κάθε χώρα να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο της.
Η προσπάθεια για την πολιτική μα κυρίως οικονομική επικράτηση των δύο μεγαλυτέρων εταίρων εις βάρος των ασθενέστερων εταίρων , μη δείχνοντας στοιχειώδη αλληλεγγύη και επιβάλλοντας βάναυσα και αναποτελεσματικά προγράμματα λιτότητας , θα οδηγήσουν τις μικρότερες χώρες εκτός ΕΕ.
Ακόμα και αν απομείνει ένας εύρωστος πυρήνας οικονομικά υγιών μη ελλειμματικών χωρών αυτός δεν θα έχει τον κρίσιμο όγκο να επιβιώσει.
Εκεί θα έλθει και η πλήρης καταστροφή , όπου κράτη με αμελητέους πληθυσμούς εμπρός στους γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας θα συνθλίβουν από το τεράστιο μέγεθος των άλλων παικτών.
Μη ξεχνάτε ότι ο μεγαλύτερο πρόβλημα των Ευρωπαϊκών χωρών είναι η έλλειψη πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενεργειακής αυτάρκειας, ακόμα και αυτάρκειας τροφίμων.
Μετά από 60 χρόνια φλύαρης προσπάθειας αυτό που καταφέραμε είμαι μία ρηχή νομισματική ένωση που υπακούει στις εντολές των τραπεζιτών, παραγκωνίζοντας τους φυσικούς ηγέτες , ταλαιπωρώντας και πολλές φορές εξαθλιώνοντας τους πολίτες. Σπαταλάμε ασύλληπτα κεφάλαια για να γιατρεύουμε τρύπες που δημιουργήθηκαν με χρηματοοικονομικά κόλπα .Έγινε ο διοικητής της ΕΚΤ ισότιμος συνομιλητής των προέδρων καγκελαρίων και πρωθυπουργών . Αντί να μείνει στον ρόλο του σαν σημαντικό τεχνοκρατικό στέλεχος αναβαθμίστηκε σε ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων.
Τελμάτωσαν οι προσπάθειες για την τελική ενοποίηση , με ενιαίο οικονομικό περιβάλλον , κοινή κυβέρνηση , κοινή άμυνα. Η προσπάθεια άρχισε να κουράζει , να φοβίζει αντί να εμπνέει.
Αξιότιμοι κύριοι αναλογιστείτε τον πολιτικό και ιστορικό ρόλο σας . Είστε ηγέτες μεγάλων χωρών με μεγάλους ηγέτες σαν τον Konrad Adenauer, τον Charles de Gaulle, τον Franηois Mitterrand, τον Helmut Kohl, έχετε πίσω σας λαούς με τεράστια ιστορία και κύρος.
O γκρεμός είναι εμπρός , με πρώτες να πηδούν απεγνωσμένες τις μικρές χώρες σαν την πατρίδα μου . Μην ξεγελιέστε και μην δείχνετε αλαζονεία, μοιραία λίγο μετά θα ακολουθήσουν οι χώρες σας.
Γεωργιάδης Ανέστης
Πηγή ιστλόγιο "Βούλομαι, εκφράζομαι και έτσι υπάρχω"
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.