Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Βέλγιο: Εθνικό πένθος για τους μαθητές που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα



Τα 22 παιδιά και τους έξι ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Ελβετία, όταν το λεωφορείο σχολικής εκδρομής προσέκρουσε σε τοίχωμα σήραγγας στο Σιέρε, θρηνεί το Βέλγιο. Εθνικό πένθος κήρυξε η βελγική κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Έλιο ντι Ρούπο θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Το πούλμαν ήταν ένα από τα τρία με τα οποία επέστρεφαν στο Βέλγιο οι μαθητές δύο σχολικών τάξεων έπειτα από πολυήμερη εκδρομή. Το όχημα, που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν, προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε.

Στο πούλμαν επέβαιναν συνολικά 52 άτομα. Η ηλικία των περισσότερων παιδιών που σκοτώθηκαν ήταν κοντά στα 12, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και οι δύο οδηγοί.

Οι γονείς των μαθητών επρόκειτο να βρεθούν στην Ελβετία με στρατιωτικό αεροσκάφος. Η είσοδος του σχολείου του Σαν Λαμπέρ στη Φλάνδρα, από το οποίο ήταν αρκετοί μαθητές, είναι γεμάτη λουλούδια που αφήνουν περαστικοί και σχεδόν καλυμμένη με ζωγραφιές μαθητών και μηνύματα κατοίκων που συλλυπούνται τους συγγενείς των θυμάτων.

Η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη ανέφερε πως θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή. Οι λεπτομέρειες για το πώς θα τιμηθούν τα θύματα θα γίνουν γνωστές αργότερα.

«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί στην Ελβετία.

Στη τιμή των θυμάτων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε τα βαθύτατα συλληπητήρια των μελών του Σώματος στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα συλληπητήριά τους στις Βρυξέλλες έστειλαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ηγεσίες. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε τα συλλυπητήριά του λέγοντας πως «φανταζόμαστε τις οικογένειες, την οδύνη τους, δεν υπάρχει χειρότερη τραγωδία».

Από την ελληνική πλευρά, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απέστειλε συλληπητήριο τηλεγράφημα στον Βέλγο ομόλογό του.

«Για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα σας, με το θάνατο τόσων ανθρώπων, οι περισσότεροι νέοι, δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Τις δύσκολες αυτές ώρες, ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό σας και συμμετέχει στο πένθος σας» αναφέρει το τηλεγράφημα του πρωθυπουργού



Πηγή :madata.gr
Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.