Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

GP Αυστραλίας F1: Όλα έτοιμα για την μεγάλη πρεμιέρα



Η στιγμή που σβήνουν τα κόκκινα φώτα για τον πρώτο αγώνα της σεζόν είναι ξεχωριστή. Σταματούν τα λόγια και ξεκινά η δράση. Οι περισσότεροι πιλότοι αδημονούν να συμβεί αυτό.

Τι θα δούμε φέτος; Όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, ίσως πιο αμφίρροπο απ’ αυτό του 2010 που κρίθηκε στο φινάλε.

Red Bull και McLaren έδειξαν στις δοκιμές εξέλιξης ότι έχουν τη δυναμική για να πρωταγωνιστήσουν. Πιο πίσω υπάρχει μια τριάδα ομάδων που θα παλέψουν για την 3η θέση στους κατασκευαστές. Ferrari, Lotus, Mercedes. Καθεμία έχει στις τάξεις της από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, ο λόγος για τους Αλόνσο, Ράικονεν και Σουμάχερ. Η Ferrari αντιμετώπισε πρόβλημα με τη θέση των εξατμίσεων. Θυμίζουμε ότι φέτος απαγορεύεται να βγαίνουν οι απολήξεις στο διαχύτη. Οι σχεδιαστές προσπαθούν με κατάλληλη τοποθέτηση των εξατμίσεων και διαμόρφωση της ροής του αέρα πάνω στο σώμα του μονοθεσίου να κατευθύνουν τα καυσαέρια στο διαχύτη. Η ενέργεια των καυσαερίων αυξάνει την αεροδυναμική απόδοση μεγαλώνοντας τη διαφορά ροής ταχυτήτων αέρα πάνω και κάτω από το μονοθέσιο. Στην Ιταλική ομάδα εκτιμούν ότι στις δοκιμές εξέλιξης του Μαΐου, στο Μουτζέλο θα μπορέσουν να δοκιμάσουν μια έκδοση εξατμίσεων που ίσως βελτιώσει την απόδοσή τους. Για τους τέσσερις πρώτους αγώνες της χρονιάς σε Αυστραλία (18/3), Μαλαισία (25/3), Κίνα (15/4) και Μπαχρέιν (22/4) ζητούν κατανόηση. Στη Lotus ο Ράικονεν έχει εκπλήξει με την απόδοσή του ενώ η Mercedes είναι το αουτσάιντερ της φετινής χρονιάς. Προσωπική μας εκτίμηση ότι ο Μ.Σουμάχερ θα κερδίσει ξανά φέτος αγώνα.

Στο Άλμπερτ Παρκ
Η Αυστραλία έχει παράδοση στο άνοιγμα της αυλαίας του πρωταθλήματος που διοργανώνεται εκεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το 2006 και το 2010 που η χρονιά ξεκίνησε στο Μπαχρέιν. Στο Άλμπερτ Παρκ από το 1996 φιλοξενείται αγώνας F1 και φέτος είναι η 15η φορά που ανοίγει την αυλαία σ’ όλα αυτά τα χρόνια.



Η συγκεκριμένη διαδρομή που αποτελείται από καθημερινούς δρόμους και δρόμους του πάρκου συνθέτει μια μοναδική πρόκληση για ομάδες και οδηγούς.
Το άστατο τοπικό κλίμα μπορεί να δώσει ξαφνική μπόρα ή έντονη αλλαγή ανέμου ή απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας ενώ το οδόστρωμα είναι σκονισμένο γιατί δε χρησιμοποιείται σ’ άλλους αγώνες.
Ο τοπικός ήρωας Μαρκ Γουέμπερ μοιράζεται την υποστήριξη και το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του με το επίσης Αυστραλό Ντανιέλ Ρισάρντο, οδηγό της Toro Rosso.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:00 τοπική ώρα ώστε να διευκολυνθεί η προβολή του στην Ευρώπη. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ελαστικά η Pirelli θα έχει στη διάθεση των ομάδων τη μέση και τη μαλακή της γόμα.

ΤV Μετάδοση
Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του πρώτου αγώνα θα ξεκινήσει στα στούντιο του Alpha στις 15:00 με το F1 Countdown. Εκεί μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση του πρωταθλήματος και τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών πριν την εκκίνηση που θα μας έρθει στις 16:00. Όταν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, έξι παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Σουμάχερ, Αλόνσο, Φέτελ, Χάμιλτον, Μπάτον Ράικονεν θα μονομαχήσουν για τη νίκη. Αν δεν κερδίσει παγκόσμιος πρωταθλητής τότε μάλλον οι Αυστραλοί θα πανηγυρίζουν για τη νίκη του τοπικού ήρωα Μαρκ Γουέμπερ.
Στην παρουσίαση της εκπομπής πλαισιώνουν τον Τάκη Πουρναράκη, οι Νίκος Κατσαρός και Πάνος Σεϊτανίδης. O Τάκης Τρακουσέλλης θα επιμελείται την ενότητα των νέων από το χώρο της αυτοκίνησης.



Άλμπερτ Παρκ, Μελβούρνη, Αυστραλία

Μήκος γύρου: 5.303km
Ρεκόρ γύρου: 1:25.125 Μ.Σουμάχερ, Ferrari, 2004
Αριθμός γύρων: 58
Απόσταση: 307.574km
Όριο ταχύτητας στο pit lane: 60km/h στις δοκιμές, 100km/h στον αγώνα

Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: www.protothema.gr

Aναρτήθηκε απο: Γιάννης (Ναύπλιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.