Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

213 βουλευτές είπαν «ναι» στα φάρμακα-δολοφόνους!


Αγνόησαν την τεράστια κοινωνική κατακραυγή και υπέκυψαν στις ανάλγητες απαιτήσεις της τρόικα!!!

Ένα ακόμα απεχθές νομοσχέδιο πήρε την έγκριση της Βουλής, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι 300 του κοινοβουλίου έδωσαν την συγκατάθεσή τους προκειμένου να γεμίσει η χώρα με φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Ειδικότερα, και παρά την τεράστια κοινωνική αντίδραση, 213 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου που οδηγεί νομοτελειακά στην εξαφάνιση των ποιοτικών ελληνικών φαρμάκων από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων, με ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από σκευάσματα που παράγονται στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ισραήλ και ποιος ξέρει πού αλλού. Μόλις 58 βουλευτές είχαν το θάρρος να πουν «όχι» στις ανάλγητες επιταγές της τρόικα, ενώ άλλοι 12 είπαν «παρών», στη συνεδρίαση της Βουλής που, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, υπερψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Ο συγκεκριμένος νόμος, πέραν του γεγονότος ότι κατευθύνει υποχρεωτικά τον Ελληνα ασθενή στο φθηνότερο γενόσημο -αδιαφορώντας, ουσιαστικά, για την ποιότητά του- επίσης απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων, ενώ θεσπίζει και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Πάντως, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι είχαν καταψηφίσει το νέο πρόγραμμα πριν από λίγες εβδομάδες (με συνέπεια να διαγραφούν από τα κόμματά τους), υπερψήφισαν το συγκεκριμένο εφαρμοστικό νόμο. Ειδικότερα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές που έκαναν τη μεγάλη «κωλοτούμπα» και ψήφισαν «ΝΑΙ», ενώ λιγότερο από τρεις εβδομάδες νωρίτερα είχαν καταψηφίσει το «Μνημόνιο ΙΙ» και διαγράφηκαν, είναι ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης και Χρήστος Μαγκούφης. Αλλοι 11 συνάδελφοί τους δήλωσαν «παρών»: Μίχος, Τριανταφυλλόπουλος, Τόγιας, Κασσάρας, Καστανίδης, Παπαμανώλης, Θεοδωρίδης και οι κυρίες Κυριακοπούλου, Κατσέλη, Τεκτονίδου ενώ η και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επέμεινε στο «ΠΑΡΩΝ».

Από τη Ν.Δ. τη μεγάλη «κωλοτούμπα» έκαναν έξι βουλευτές που είχαν καταψηφίσει το «Μνημόνιο ΙΙ» και είχαν διαγραφεί: Βόζεμπεργκ, Παπασιώζως, Τζηκαλάγιας, Καρυπίδης, Λεονταρίδης και Βαγιωνάς. Αλλοι επτά υπερψήφισαν επί της αρχής και καταψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα: Βλάχος, Γιαννάκης, Τζίμας, Μαρκόπουλος, Γκιουλέκας, Καρασμάνης, Κόλια-Τσαρουχά. Από τους διαγραφέντες της Ν.Δ. επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία τέσσερις βουλευτές: Ζώης, Γαληνός, Μελάς και Ιατρίδη.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου. Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο το άρθρο 35, που αφορά στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και καταψήφισε το υπόλοιπο νομοσχέδιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στο άρθρο 89, που αφορά στη χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που απασχολήθηκαν με καταχρηστικούς όρους εργασίας ή ως ανήλικοι και καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα.


Τα συγκεκριμένα άρθρα

Επί της αρχής:

ΨΗΦΙΣΑΝ: 283
ΝΑΙ: 213
ΟΧΙ:58
ΠΑΡΩΝ: 12
ΑΠΟΝΤΕΣ: 17

Αρθρο 1 (για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ)
229 ΝΑΙ, 42 ΟΧΙ, 12 ΠΑΡΩΝ

Αρθρο 11 (για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τον ΕΟΠΥΥ)
215 ΝΑΙ, 68 ΟΧΙ

Αρθρο 15 (για το ωράριο των φαρμακείων)
216 ΝΑΙ, 63 ΟΧΙ, 4 ΠΑΡΩΝ

Αρθρο 21 (για την συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας)
227 ΝΑΙ, 56 ΟΧΙ

Αρθρο 27 (για την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος)
206 ΝΑΙ, 77 ΟΧΙ

Αρθρα 30, 31, 32 (για την κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων)
Αρ. 30: 223 ΝΑΙ, 60 ΟΧΙ
Αρ. 31: 225 ΝΑΙ, 58 ΟΧΙ
Αρ. 32: 224 ΝΑΙ, 59 ΟΧΙ

Αρθρα 35-48 (για την ενοποίηση των 5 επικουρικών ταμείων)
Αρ. 35: 227 ΝΑΙ, 55 ΟΧΙ, 1 ΠΑΡΩΝ
Αρ. 36-40: 211 ΝΑΙ, 71 ΟΧΙ, 1 ΠΑΡΩΝ
Αρ. 41-42: 209 ΝΑΙ, 73 ΟΧΙ, 1 ΠΑΡΩΝ
Αρ. 43-48: 211 ΝΑΙ, 71 ΟΧΙ, 1 ΠΑΡΩΝ

Αρθρο 80 (για τις υποχρεώσεις των εργοδοτών έναντι των αλλοδαπών εργαζόμενων)
230 ΝΑΙ, 53 ΟΧΙ

Αρθρο 98 (για τη σύσταση ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας)
216 ΝΑΙ, 66 ΟΧΙ, 1 ΠΑΡΩΝ

Πηγή newsbomb.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.