Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σενάρια συνεκμετάλλευσης πετρελαίου στο Αιγαίο θέτει η Αγκυρα



Πονηρά σόου... διαλλακτικότητας στήνει η Αγκυρα θέτοντας από το πουθενά σενάρια συνεκμετάλλευσης πετρελαίου στο Αιγαίο, που φυσικά μόνο αθώα δεν είναι.

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις, αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου. «Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη» είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε και εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο Τανέρ Γιλντίζ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγγνώμη».

Στο μεταξύ έρευνες για εξεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου ξεκινάει η Τουρκία στην Κύπρο στο τέλος του μήνα, αφού ολοκλήρωσε τις σεισμικές μελέτες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κρατικής ενεργειακής εταιρείας Turkish Petroleum Corporation. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hurriyet», οι εξορύξεις που ξεκίνησαν οι Κύπριοι έχουν εξοργίσει την Τουρκία.

Μάλιστα, ως αντίδραση στις κυπριακές ενέργειες οι Τούρκοι και η κυβέρνηση των Κατεχομένων υπέγραψαν συμφωνία, ανοίγοντας τον δρόμο για έρευνα στην περιοχή, ξεκινώντας με τις σεισμικές μελέτες.

«Ξεκινάμε τις εξορύξεις στο βόρειο τμήμα της Κύπρου τις επόμενες ημέρες. Εχουμε ήδη στείλει κατάλληλο εξοπλισμό στην περιοχή» ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Petroleum στο Reuters και πρόσθεσε ότι η γεώτρηση θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο λόγος που κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο κομμάτι του Αιγαίου είναι διότι τα κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου κρύβονται σε πετρώματα κάτω από την υφαλοκρηπίδα. Από το 1986 και μετά τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα έχουν σταματήσει τις ερευνητικές γεωτρήσεις.

Οσο δεν λύνεται το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο καμία χώρα δεν προχωρά σε εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων. Οι έρευνες στην Ελλάδα σταματούν στα 6 ναυτικά μίλια.

Πηγή: madata.gr
Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.