Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Εικόνες υψηλής ευκρίνειας από το ναυάγιο του Τιτανικού


Μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες του αιώνα που διανύουμε, δεν είναι άλλη από τη βύθιση του Τιτανικού. Σχεδόν όλοι μας έχουμε γνωρίσει το τραγικό γεγονός της 15ης Απριλίου 1912, μέσα από την βραβευμένη με όσκαρ υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον.

Ωστόσο, για πρώτη φορά δίνονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομερείς φωτογραφίες του ναυαγίου, οι οποίες παρουσιάζουν ένα πεδίο συντριμιών, στο βυθό του βόρειου Ατλαντικού, ακτίνας 5-8 χιλιομέτρων.

Οι ερευνητές ευελπιστούν πως οι λεπτομερείς εικόνες θα προσφέρουν νέες ενδείξεις σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, που στοίχισε τη ζωή σε 1.517 ανθρώπους, εκείνη τη μοιραία νύχτα, πριν 100 χρόνια.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο απεικόνισης σόναρ και ελήφθησαν περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες, από ένα υποβρύχιο ρομπότ. Καταγράφηκαν εκατοντάδες αντικείμενα και συντρίμμια του υπερωκεάνιου επιβατηγού πλοίου.

Η μορφολογία του λασπωμένου πυθμένα υποδεικνύει οτι κατά τη διάρκεια της βύθισης του Τιτανικού, η πρύμνη του περιστρεφόταν κυκλικά και δεν βυθίστηκε κατακόρυφα όπως πιστευόταν.

Η ερευνητική ομάδα του Τιτανικού – ο οποίος βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ – γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια την ακριβή τοποθεσία της προσεδάφισης της πλώρης και της πρύμνης του πλοίου, στο βυθό του Ατλαντικού.

Ωστόσο, οι προηγούμενοι χάρτες ήταν ελλιπείς, όπως ισχυρίζεται ο Παρκς Στέφενσον, ιστορικός του Τιτανικού. Η μελέτη των προηγούμενων χαρτών ήταν σαν ψάχνεις κάτι στο απόλυτο σκοτάδι, όπως αναφέρει.

«Με τη μέθοδο σόναρ είναι σαν να φωτίστηκε ξαφνικά ολόκληρος ο χώρος του βυθού και σαν να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μεγεθεντικό φακό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην έρευνα του ναυαγίου», αναφέρει ο ιστορικός.

Η χαρτογράφηση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2010 και υποστηρίζεται από τις RMS Titanic Inc., Woods Hole Oceanographic Institution, Waitt Institute, National Oceanic and Atmospheric Administration, National Park Service και το History Channel.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα ευρήματα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο έχει προγραμματιστεί ένα δίωρο ντοκιμαντέρ για τις 15 Απριλίου, 100 χρόνια ακριβώς μετά από το τραγικό ναυάγιο.

Πηγή: newsbeast.gr
Αναρτήθηκε από Νανά Ναυπλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.