Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Το βιβλίο "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" έρχεται σε ηλεκτονική έκδοση


Ο Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γιόρτασε εχθές τα 85α του γενέθλια, για τα οποία ετοιμάστηκε γι' αυτόν ένα δώρο: η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Εκατό Χρόνια Μοναξιά, το οποίο έχει 30 εκατ. πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Η έκδοση του e-book αυτού εντάσσεται στις φετινές εκδηλώσεις προς τιμή του συγγραφέα--που είναι γνωστός με το χαϊδευτικό «Γκάμπο» στη Λατινική Αμερική, καθώς συμπληρώνεται επίσης η 30ή επέτειος από την απονομή στον Μάρκες του βραβείου Νομπέλ λογοτεχνίας.

«Δεν γνωρίζω αν θα έχει την επιτυχία που ελπίζουμε, αλλά αυτός είναι ο στόχος», είπε η λογοτεχνική πράκτορας του Μάρκες, η Κάρμεν Μπαλσέλς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό Caracol, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου.

Γεννημένος την 6η Μαρτίου 1927 στην Αρακατάκα, μια περιοχή στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έζησε στο Μεξικό για δεκαετίες, καθώς και για αρκετά χρόνια στην Ισπανία. Εξασθενημένος από τον καρκίνο, ο συγγραφέας τα τελευταία χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει νέο έργο μετά το μυθιστόρημα Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου (2004).

Ο συγγραφέας, οι δημόσιες εμφανίσεις του οποίου είναι ήδη σπάνιες, «είναι λίγο κακόκεφος», είπε η πράκτοράς του.

Το βιβλίο Εκατό Χρόνια Μοναξιά, μια ιστορική και λογοτεχνική τοιχογραφία, αφηγείται το πεπρωμένο μιας οικογένειας στο Μακόντο, ένα φανταστικό χωριό της Καραϊβικής, τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Μεταφρασμένο σε 35 γλώσσες, μόλις τώρα εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή.

Η ηλεκτρονική έκδοση θα διατεθεί από την ισπανική εταιρία Leer-e και τον ιταλικό οίκο Mondadori. Πρόκειται για την τέταρτη ηλεκτρονική έκδοση έργου του Μάρκες, μετά από αυτές του βιβλίου Η είδηση μιας απαγωγής, μιας συλλογή διηγημάτων του καθώς και του βιβλίου Ζω για να τη διηγούμαι, της αυτοβιογραφίας του.

Σήμερα προγραμματίζεται, όπως κάθε χρόνο, μια γιορτή προς τιμή του συγγραφέα στην Αρακατάκα, την οποία διοργανώνει το ίδρυμα «Το Μακόντο που ονειρευόμαστε», που προωθεί τον τουρισμό στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.